Onkologjıa

Onkologjıa

Kanceri në Turqi diagnostikohet dhe trajtohet me një qasje multi-disiplinare. Për trajtimin e kancerit, varësisht nga faza dhe lloji i kancerit, aplikohen metodat kirurgjikale, imunoterapia, radioterapia dhe kimioterapia. Gjatë dhe pas trajtimit, pacientët bëhen arbitrarë në planifikimin e trajtimit të tyre dhe atyre u ofrohet trajtimi i dhimbjes dhe shërbime të mbështetjes psikologjike.

Onkologjia mjekёsore ёshtё njё degё e shkencёs qё mbulon trajtimin e kancerit, parandalimin e tij, ekzaminimin e kancerit dhe praktika tё diagnostikimit tё hershёm.
Ekziston njё lidhje midis diagnostikimit dhe trajtimit të kancerit dhe fushës së radiologjisë. Qasja ndaj pacientëve planifikohet në një mënyrë multidisiplinare në përputhje me të dhënat shkencore.
Planifikimi i trajtimit në Onkologjinë Mjekësore; pёrcaktohet sipas llojit të qelizës kancerogjene, organit ku është parë për herë të parë dhe zonave ku është përhapur.

Trajtimet e Onkologjisё Mjekёsore

Kimioterapia; kimioterapia synon tё shkatёrrojё qelizat kancerogjene qё rriten nё mёnyrё tё pakontrolluar.

Terapia me hormone; barnat hormonale pёrdoren nё trajtimin e tumoreve tё ndjeshёm hormonal si kancerёt e gjirit dhe tё prostatёs.

Imunoterapia; ёshtё njё trajtim i sistemit imunitar. Substancat qё prodhohen natyrshёm nga sistemi imunitar pёrdoren pёr tё identifikuar dhe shkatёrruar qelizat kancerogjene duke stimuluar sistemin imunitar tё trupit.

Terapia e Synuar Biologjike; Njё nga zhvillimet mё tё rёndёsishme tё 10 viteve tё fundit ka qenё realizimi i trajtimeve biologjike. Ёshtё njё formё trajtimi me efekte anёsore relativisht tё vogla qё identifikon targete qё gjenden vetёm nё qelizat kancerogjene dhe jo nё ato normale.

Radiologjia onkologjike shqyrton ndikimin e sjelljes sё tumoreve nё kancer pёrmes pёrdorimit tё radiologjisё dhe gjithashtu mbulon hulumtime nё kёtё fushё.

Ekzistojnë dy fusha të aplikimit, radioterapia dhe radiokirurgjia.

Radioterapia (Terapia me rreze X)

Radioterapia pёrkufizohet si trajtimi i qelizave kancerogjene ose disa tumoreve jo-malinje me rrezatim. Ky trajtim njihet edhe si terapi me rreze X.

Fushat ku aplikohet Radioterapia

Radioterapia Kurative;

Aplikohet kur pacienti mund tё kurohet plotёsisht pёr shkak tё informacioneve lidhur me sёmundjen. Mund tё aplikohet veҫmas ose me operacion dhe kimioterapi

Radioterapia Paliative;

Aplikohet nё rastet kur sёmundja ёshtё e pamundur tё zhduket plotёsisht. Qёllimi i kёtij trajtimi ёshtё parandalimi i dhimbjeve, lehtёsimi i dhimbjeve dhe pёrmirёsimi i cilёsisё sё jetёs.

Trajtimi kirurgjikal me Rreze; Radiokirurgjia

Qёllimi kryesor i kёtij trajtimi ёshtё tё drejtojё energjinё e rrezeve tek pjesa e sёmurё. Objektivi ёshtё tё tkurrё ose shkatёrrojё qelizat kancerogjene me rreze intensive njёkohёsisht duke mbrojtur indet e shёndetshme qё e rrethojnё atё pjesё nga efektet e dёmshme tё rrezatimit.

Teknikat e pёrdorura gjatё aplikimit tё Radiolgjisё Onkologjike

IGRT; Radioterapi e Orientuar ndaj Imazhit

IMRT; Radioterapi me Intensitet tё Moduluar

Radioterapia Konformale; Radioterapia Konformale 3D

SRS ҫ SRT; Radiokirurgjia Stereotaktike (SRS) ёshtё shkatёrrimi i plotё i tumorit me doza tё larta tё rrezatimit nё njё seancё tё vetme. Kur ky lloj trajtimi aplikohet nё mё shumё se njё seanca (3-5 seanca) quhet Radioterapi Stereotaktike.

RapidArc; duke reduktuar kohёzgjatjen e seancave tё radioterapisё nga 15-30 minuta nё 2 minuta

Ёshtё njё lloj i teknologjisё sё avancuar qё ofron mё shumё rehati tek pacientёt.

Brakiterapia; ёshtë një metodë trajtimi e pёrdorur pёr tё rritur kontrollin e brendshёm nёpёrmjet dhёnies sё dozёs sё lartё tё rrezatimit drejt tumorit para dhe pas radioterapisë së jashtme.

Terapia Rrezatuese me një Dozë të Vetme; ёshtë trajtimi që fillon të paktën 3 javë pas operacionit, qё preferohet pas kimioterapisë tek pacientët që kanë nevojë për një dozë të vetme radioterapie ose tek pacientët që marrin vetëm terapi hormonale.

Devices Used in Radiology Oncology;

Trilogy; The trilogy device alloёs the experts to make the right intervention in the shortest time and at the ideal rate. The patient gets the right treatment as soon as possible.

MRIdian®: The ёorld's first radiotherapy device ёith an integrated MRI for image guidance. Provides continuous and real-time imaging before, during and after treatment.

Trubeam®; It is a system that protects healthy tissues and organs ёhile treating cancer accurately and quickly. The most important feature of Truebeam is that it can provide faster, more effective and safer treatment.

Pajisjet e përdorura në Onkologjinë Radiologjike;

Trilogji; Pajisja e trilogjisë i lejon ekspertët tё bёjnё ndërhyrjen e duhur në kohën më të shkurtër dhe me ritmin ideal. Pacienti merr trajtimin e duhur në kohën më të shkurtër.

MRIdian The: Pajisja e parë e radioterapisë në botë me një MRI të integruar për udhëzimin e imazhit. Siguron imazhe të vazhdueshme dhe në kohë reale para, gjatë dhe pas trajtimit.

Trubeam®; Është një sistem që mbron indet dhe organet e shëndetshme duke trajtuar kancerin me efikasitet dhe shpejt. Karakteristika më e rëndësishme e Truebeam është se ai mund të sigurojë trajtim më të shpejtë, më efektiv dhe më të sigurt.

CyberKnife®: ёshtë një radiosistem robotik që trajton me saktësi jashtëzakonisht të lartё, madje edhe nё kuadёr tё një milimetri. Me këtë sistem, zona kancerogjene në tru ose trup mund të trajtohet në doza të larta duke përdorur rrezet rrezatuese fokale. Gjatё kёsaj proҫedure, indet e shëndetshme mbrohen maksimalisht nga efektet anësore të rrezatimit.

Thika Gamma; ёshtё një nga teknikat stereotaktike të radiokirurgjisë intrakraniale që përdoret për të trajtuar tumoret e trurit dhe anomalitë e tjera të trurit si pjesë e terapisë rrezatuese. Gjatё proҫedurёs, indet e synuara marrin një dozë shumë të lartë rrezatimi në një seancë të vetme. Qëllimi i këtij trajtimi është; ndalimi i rritjes sё tumorit.

Fushat e Zbatimit të Trajtimit Kirurgjikal;

Kirurgjia kuruese zbatohet gjithashtu brenda fushës së onkologjisë kirurgjikale. Sidoqoftë, parakushti për kryerjen e një operacioni kurativ është që çrregullimi të jetë i kufizuar në organin ose nyjet limfatike ku çrregullimi ka ndodhur për herë të parë. Tumoret mund të hiqen plotësisht nga pacientët nëse kufijtë e tyre janë të përcaktuar mirë. Sidoqoftë, ka situata kur tumori nuk mund të hiqet plotësisht. Në raste të tilla, operacioni për heqjen në masë mund të zbatohet për të minimizuar vëllimin. Heqja e disa metastazave rrit shanset e pacientit për një shërim të shëndetshëm.

Kirurgjia Robotike me "Da Vinci"

Operacionet laparoskopike të kryera me robotin kirurgjikal "Da Vinci" përcaktohen si Kirurgji Robotike. Këto operacione ofrojnё avantazhe të mëdha pёr pacientin. Përveç përparësive të përbashkëta të të gjitha operacioneve laparoskopike siç janë dhimbja e reduktuar, minimizimi i shenjave të lëkurës, qëndrimi më i shkurtër në spital; Ka më pak gjakderdhje dhe niveli i suksesit të operacionit është më i lartë. Kirurgjia robotike "Da Vinci" kryhet veçanërisht në këto fusha të rëndësishme; Gjinekologji, Onkologji Gjinekologjike, Urologji, Kirurgji Kardiovaskulare, Kirurgji tё Përgjithshme, si dhe Kirurgji Vesh-Hundë-Fyt.

Na kontaktoni

Dëshironi të merrni informacione të hollësishme?

A doni të merrni informacione të hollësishme në lidhje me shërbimet tona ose të bëni ndonjë pyetje që mund të keni?

Telefononi Tani