Fertilizimi In Vitro

Fertilizimi In Vitro

IVF është një seri komplekse e procedurave të përdorura për të ndihmuar fekondimin dhe për të parandaluar transmetimin e problemeve gjenetike. IVF është teknika më e përdorur e trajtimit të riprodhimit të asistuar.

IVF është në thelb fekondimi i qelizave vezë femërore nga qelizat spermatozoide mashkullore jashtë trupit, i ndjekur nga zgjedhja e këtyre qelizave vezore të fekonduara dhe vendosja e tyre në mitër.

IVF kryesisht përbëhet nga hapat e mëposhtëm:

  • Stimulimi i vezoreve: Në ditën e tretë të ciklit menstrual, mjekimet hormonale fillojnë të injektohen për të stimuluar vezoret. Qëllimi i përdorimit të ilaçeve është të ndihmojë rritjen e më shumë se një qelize veze në mënyrë që të rritet shansi i shtatzënisë. Ky proces zgjat rreth 12-14 ditë.
  • Marrja e vezëve të pjekura nga vezoret: Kur vezët bëhen mjaft të pjekura, injektohet një ilaç tjetër për këputjen e folikulave në mënyrë që të mund të merren vezët. Pas 34-36 orësh, mblidhen vezët.
  • Fekonduar nga spermatozoidi në laborator: Në varësi të cilësisë së qelizave të spermatozoidit, qelizat vezë pllenohen përmes metodës klasike IVF ose mikroinjeksionit. Fekondimi zgjat rreth 12-15 orë. Embrioni është i zhvilluar.
  • Veza e fekonduar transferohet në mitër: Embrionet e fekonduar transferohen në mitër.

Fekondimi In Vitro

Vlerësohet se 1 në 7 çifte në të gjithë botën hasin probleme infertileteti. Infertiliteti ka pasoja të thella sociale dhe psikologjike, por ka trajtime premtuese për t'ju ndihmuar të përmbushni ëndrrën tuaj për të pasur një fëmijë.

Për të identifikuar saktësisht problemet e riprodhimit dhe për të ofruar zgjidhje, kryhen një sërë testesh, analizash dhe proҫedurash. Një nga këto metoda është fekondimi in vitro (IVF). Riprodhimi i asistuar kryhet së bashku me diagnozën gjenetike për diagnostikimin e sëmundjeve gjenetike në embrionet e hershme para implantimit dhe shtatzënisë. Qëllimi i trajtimit është parandalimi i transmetimit të elementeve që shkaktojnë sëmundje të rënda te fëmijët e prindërve të infektuar ose bartës të sëmundjes.

Terapia PRP

ËShtë një metodë që mund të rrisë kapacitetin e vezoreve dhe të ndihmojë në trajtimin e IVF. Kjo metodë është përdorur për më shumë se 40 vjet në trajtimin tradicional të IVF dhe niveli i suksesit po rritet dita ditës. Shanset për shtatëzani rriten me Trajtimin PRP. Merret gjaku nga nëna dhe i nënshtrohet disa procedurave për të mbledhur plazmën e pasur me trombocite që i kthehet sërisht nënës. Janë kryer një sërë studimesh për rritjen e shkallës së suksesit të fekondimit in vitro. Plazma e pasur me trombocite e marrë nga gjaku i nënës nxit trashjen e endometrit dhe rrit cilësinë e vezës. Në këtë mënyrë, ju keni mundësinë të ngjizni. Sa më e lartë të jetë cilësia e vezës, aq më e lartë është mundësia e shtatëzënësisë pasi endometriumi siguron errësimin e dëshiruar.

Fertilizimi In Vitro

Përtëritja ovariale me PRP

Trajtimi me PRP ofron përtëritje të vezoreve. Rezultatet e mundshme të trajtimit PRP përfshijnë shërim dhe përtëritje të shpejtë. Përdoret për përtëritjen e vezoreve dhe trajtimin e problemevet të endometrit gjatë infertilitetit. Qelizat burimore janë pararendësit e qelizave të pjekura dhe mund të transformohen. PRP merret nga gjaku i vetë personit dhe është një element i gjakut i pasur me trombocite që sekretojnë faktorë të rritjes. Në këtë kontekst, kur PRP injektohet në vezore, ajo stimulon qelizat burimore të kthehen në vezë. Kjo metodë riaktivizon këto vezë pasive ose joaktive, të cilat janë të rralla në vezore, dhe në këtë mënyrë përtërit vezët dhe rrit mundësinë e shtatzënisë.


 

Na kontaktoni

Dëshironi të merrni informacione të hollësishme?

A doni të merrni informacione të hollësishme në lidhje me shërbimet tona ose të bëni ndonjë pyetje që mund të keni?

Telefononi Tani