Kirurgjia Kardiovaskulare

Kirurgjia Kardiovaskulare

Kirurgjia By-Pass: Muskuli i zemrës ushqehet nga arteriet koronare. Në rastet e bllokimit të këtyre enëve, furnizimi me gjak i muskujve të zemrës mund të pengohet, duke çuar në mosfunksionim të zemrës, dhimbje gjoksi, sulm në zemër dhe madje vdekje të papritur. Metodat e trajtimit për ngushtimin dhe bllokimin arterial janë përdorimi i balonave / stenteve dhe operacioni by-pass. Brenda operacionit by-pass, arteriet nga një pjesë tjetër e trupit të personit (veçanërisht këmbët dhe gjoksi) shartohen në arteriet koronare në mënyrë që furnizimi me gjak në qarkullimin koronar që furnizon muskujt e zemrës të përmirësohet.

Kirurgjia e Valvulave të Zemrës: Valvulat e zemrës janë përgjegjëse të rrjedhjes së gjakut në drejtim të njëanshëm midis dhomave të zemrës dhe organeve të trupit. Ngushtimi kongjenital ose i fituar i valvulave të zemrës ose dështimi i valvulës duhet të trajtohet para se të shkaktohet ndonjë dëm i pakthyeshëm në funksionin kardiak.

Riparimi i valvulave preferohet megjithatë kur kërkohet, valvula jofunksionale mund të zëvendësohet nga valvula protetike. Valvulat më të prekura zakonisht janë aorta, mitralja dhe trikuspida.

Ekzistojnë dy lloje të valvulave protezike: mekanike dhe biologjike.

Kirurgjia e aortës: Aorta është arteria kryesore që bart gjak nga zemra në organet e tjera. Aneurizmi i aortës dhe operacionet e disektimit të aortës mund të zbatohen me sukses në qendrat e përparuara kirurgjikale në Turqi.

Na kontaktoni

Dëshironi të merrni informacione të hollësishme?

A doni të merrni informacione të hollësishme në lidhje me shërbimet tona ose të bëni ndonjë pyetje që mund të keni?

Telefononi Tani